jueves, 27 de noviembre de 2008

Saps què és la Síndrome d'Asperger? Ací pots trobar informació!

La Síndrome d'Asperger (SA) és un trastorn del desenvolupament, considerat com un trastorn neuro-biològic en el qual existeixen desviacions o anormalitats en els següents aspectes del desenvolupament:
- Conexions i habilitats socials.
- Ús del llenguatge amb fins comunicatius.
- Característiques de comportaments relacionats amb rasgos repetitius o perseverants.
- Una limitada gama d'interesos.
- En la majoria dels casos, torpeça motora.

Els nens amb aquest diagnòstic, tenen severes i cròniques incapacitats en allò social, conductual i comunicacional. Cada xiquet no és igual, però algunes de les característiques poden ser:
- Socialment torpe i difícil de manejar en la seua relació amb altres nens i/o adults.
- Constantment, sense conciència dels sentiments e intencions dels altres.
- Amb grans dificultats per a portar i mantindre el ritme normal d'una conversació. S'altera fàcilment per canvis en rutines i transicions.
-Literal amb el llenguatge i comprensió.

- Molt sensible a sorolls forts, colors, llums, olors o sabors.

- Fixació en un tema del que poden plegar a ser autèntics experts.

-Físicament torpes amb els deports.

-Problemes de son o d'alimentació.

- Problemes per a comprendre coses que han sentit o llegit.

- Tendència a balancejar-se, inquietar-se o caminar mentres que es concentren.

La síndrome d'Asperger és un trastorn molt freqüent (de 3 a 7 per cada 1000 nascuts vius) que tenen major incidència en xiquets que en xiquetes.

Vegeu aquest vídeo i reflexioneu...




Ara què? Ja saps alguna cosa més sobre la SA?

Si creus que necessites més informació o estàs interessat en saber més, entra en aquestes webs:


http://www.asperger.es/

http://www.guiainfantil.com/salud/Asperger/index.htm

http://www.psicopedagogia.com/sindrome-de-asperger

jueves, 6 de noviembre de 2008

Parlem d'AUTISME...

QUÈ ÉS L'AUTISME?
L'autisme és la enfermetat més comuna dins del grup de trastorns del desenvolupament, conegut com a trastorns de l'espectre autista. L'autisme es caracteritza per una escassa interacció social, problemes en la comunicació verbal i no verbal, activitats e interessos gravement limitats, inusuals i repetitius.

PERO... SABEM QUINA ÉS LA CAUSA?
Els científics no estan segurs sobre la causa de l'autisme, però és probable que tant la genètica com el entorn, juguen un paper en açò. Els investigadors han identificat diversos "genes" asociats amb aquest trastorn. Estudis sobre persones amb autisme han trobat irregularitats en varies regions del cervell. Altres estudis sogerixen que la gent amb autisme té nivells anormals de serotonina o algún altre neurotransmisors en el cervell. Estes anormalitats sugerixen que l'autisme podria resultar de la interrupció del desenvolupament normal del cervell en una etapa temprana del desenvolupament fetal, causat per defectes en els gens que controlen el creixement del cervell i que regulen el mode en que les neurones es comuniquen entre elles.

HI HA CURA PER A L'AUTISME?
No existeix la cura per a l'autisme. Les terapies i intervencions conductuals estan disenyades per a remediar símptomes específics i poden otorgar una milloria sustantiva. El plà ideal de tractament coordina terapies i intervencions que tenen com a blanc, les principales símptomes de l'autisme: problemes d'interacció social i comunicació verbal i no verbal, i rutines i interesos obsessius o repetitius. La majoria dels profesionals concorden en que mentre més temprana siga la intervenció, millor.

COM IDENTIFICAR L'AUTISME A L'INFÀNCIA?
L'autisme és un trastorn infantil que sol donar-se preferentement en els xiquets que en les xiquetes.
Les habilitats d'un nen autiste poden ser altes o baixes depenent tant del nivell de coeficient intelectual com de la capacitat de comunicació verbal.

QUIN ÉS EL PERFIL D'UN XIQUET AUTISTA?
Un nen autista té una mirada que no mira però que traspassa. En el lactant, es pot observar un balbuceo monòton del soroll, balbuceo tardío, i una falta de contacte amb el seu entorn, així com d'un llenguatge gestual. No seguix a la mare i pot entretenir-se amb un objete sense saber per a qué servix.
En l'etapa preescolar, el nen es mostra extrany, no parla. Li costa assumir el jo, i identificar als demés. No mostra contacte de ninguna manera. Poden presentar conductes agresives, inclús a sí mateixa...
Els autistes amb un alt nivell funcional poden repetir els comercials de la televisió o dur a terme rituals complexos al anar-se'n a dormir. En l'adolescència, es diu que 1/3 dels autistes solen sofrir atacs epilèptics, lo cual fa pensar en una causa nerviosa.


Espere que ara sàpigues alguna cosa més sobre l'autisme. Amb aquesta breu informació i amb el video que hi ha en la entrada del dia 5 de novembre, espere haver-te ajudat en aquest tema de l'autisme.


ACÍ US DEIXE UN ENLLAÇ MOLT INTERESSANT SOBRE QUÈ ÉS EL SÍNDROME D'ASPERGER, DE QUÈ TRACTA, LES DIFERÈNCIES QUE TÉ AMB L'AUTISME... si estàs interessat, soles has de fer CLICK ACÍ:
http://images.google.es/imgres?imgurl=http://www.institutosantateresadejesus.org/autismo.jpg&imgrefurl=http://www.institutosantateresadejesus.org/masauto.htm&h=252&w=300&sz=19&hl=es&start=18&usg=__L1bXeSgJTO1osZivPfPDOWyg-Yo=&tbnid=8dnGrdlW4MEP4M:&tbnh=97&tbnw=116&prev=/images%3Fq%3Dni%25C3%25B1o%2Bautista%26gbv%3D2%26hl%3Des

miércoles, 5 de noviembre de 2008

Vídeo informatiu sobre l'AUTISME


M'agradaria que vegereu aquest vídeo sobre les discapacitats humanes, en especial, parla de L'AUTISME.
En aquest vídeo, podem sentir una explicació sobre què és i què suposa aquest transtorn, podem veure el desenvolupament d'un xiquet autista, la intervenció dels mestres i especialistes, com educar-los i redirigir-lis cap a una educació adequada...
He volgut posar este vídeo perquè crec que la gent no tenim la suficient consciència ni la informació necessària sobre aquest tipus de transtorn, i amb açò, pretenc la conscienciació de la gent i sobre tot de les mestres per a que en un futur, puguem saber com tractar a aquestos nens a l'escola.
Hem de pensar amb els demés i tindre més cura en educar als nens amb discapacitats, ja siguen físiques o mentals.



(http://www.youtube.com/)

Després d'açò... què penses? Jo crec que amb empatia, afecte, ajuda i comprensió cap a ells, podem ajudar-los a que se senguen protegits i atesos, i així és una forma d'escoltar-los i de conviure amb ells per a ajudar-los en el seu procés d'aprenentatge.