martes, 28 de octubre de 2008

Parlem d'educació especial i d'integració escolar:


Abans, teniem una educació segregada i separada de l’escola ordinària a una educació especial integrada en el sistema educatiu mitjançant programes educatius individualitzats, adaptats a les necessitats especials.

L'Educació Especial és aquell alumnat que presenta un tipus de deficiència o dificultat d’aprenentatge, però això no lleva a que aquestos nens no reben una educació; sinò, tot el contrari: ha de tindre el mateix tipus de vida normal i rebre la mateixa ensenyança que qualsevol altre xiquet o xiqueta de la mateixa edat. Açò comporta acceptar que tenen els mateixos drets i les mateixes obligacions que la resta (tant en l’àmbit social com educatiu) i acceptar un model de centre o un projecte educatiu que responga a una valoració positiva de les diferències humanes i oferisca els mitjans educatius necessaris per a una atenció adequada.

Entre tots, hem de promoure per LA INTEGRACIÓ ESCOLAR, és a dir, hem de lluitar per un procés educatiu que unifique l'educació especial amb la dels altres xiquets i xiquetes. Per tant, s'ha d'educar a tots sense veure si tenen alguna deficiència o no, és a dir, tot l'alumnat amb necessitats educatives especials o sense.

Amb aquest breu comentari, vull que la gent, en especial, les futures mestres (com jo) ens adonem d'aquesta situació, i lluitem per fer una educació per a tots, independentment de les dificultats que puguem trobar en els xiquets.

Hem de lluitar per la diversitat, per la integració i per "una educació sense barreres"!

No hay comentarios: